Când va fi deschisă oficial Cazinoul din Constanţa. Perla de pe țărm va include un muzeu, un theater şi o cafenea.

Video

Cazinoul de la Constanța se pregătește de marea inaugurare! În iulie își va deschide porțile din nou. Toate sălile au fost pardosite cu marmură, iar următorul pas este montarea vitraliilor. Ultimul pas înainte de deschidere este refacerea fațadei dinspre portul Tomis.


De Cristina Niță la 15.02.2024, 20:33

Echipele de meșteri au ajuns la etapa în care demontează ușile și ferestrele, pentru a le înlocui.

Cristina Niță, reporter Observator: Toată tâmplăria aceasta metalică o să dispară pentru că ea a fost pusă în vremea comunismului. În locul ei, muncitorii vor pune una din lemn de stejar, similară cu cea din anul inaugurării, 1910.

Holul de la intrare, pavat cu marmură elegantă

Holul de la intrare, unde este sala oglinzilor, a fost pavat acum cu marmură elegantă, adusă din Turcia. Între timp, restauratorii se pregătesc să readucă la viață decorațiunile de la începutul anilor 1900.

Cristina Niță, reporter Observator: La această piesă, muncitorii au lucrat trei zile. Au curățat-o de straturi succesive de vopsea, după care s-a creat această machetă de silicon în care au fost turnate replicile piesei.

Mihai Mărgineanu face parte de patru ani din echipa de restaurare a cazinoului și este fascinat să vadă cum clădirea istorică se transformă sub privirile lui.

Mihai Mărgineanu, restaurator: Mă simt foarte bine când vin dimineața și intru în cazino, văd, cum cobor de sus și văd cazinoul. Vă dați seama, fiind de la început, știu cum a fost și cum arată acum.

Subsolul cazinoului va fi sală de muzeu

Subsolul cazinoului, care va fi sală de muzeu, este aproape gata. Șlefuite centimetru cu centimetru, zidurile au scos la iveală povești de roman.

Gabriel Puchiu, șef de șantier: Pereții sunt din piatră naturală. Când i-am decopertat pentru a investiga, au ieșit la iveală aceste minunății, această frumusețe de ziduri care inițial au fost fundația casei. Fundația e și sub formă de cruce. Când avea 32 de ani, arhitectul Daniel Renard – a murit logodnica lui, și a făcut această cruce în memoria ei. Drept pentru care și acoperișul se zice că este sub forma unui dric, cu cele patru turnuri.

Cazinoul de pe faleza de la Constanța a fost ridicat la dorința regelui Carol I

Autoritățile estimează că inaugurarea va avea loc la mijlocul sezonului estival. Cazinoul va avea, pe lângă muzeu, săli de spectacole și o cafenea. Cazinoul de pe faleza de la Constanța a fost ridicat la dorința regelui Carol I la începutul secolului XX. Statul a decis să îl modernizeze în anul 2020, după 15 ani în care a fost închis din cauza riscului de prăbușire. Costul lucrărilor se ridică la aproape 100 de milioane de lei, dublu față de valoarea inițială.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JocuriCazinou.ro
© Copyright 2024 Jocuri Cazino
Powered by WordPress | Mercury Theme