Sponsorul echipei Sauber, Stake, scapă de acuzațiile de publicitate la jocuri de noroc în urma unei anchete în Elveția – Jucați Responsabil

Comisia Federală pentru Jocuri de Noroc (CFCG) a abandonat procedura privind presupusa publicitate la jocuri de noroc neautorizate în Elveția de către furnizorul de jocuri de noroc online „Stake”.

Examinarea detaliată a cazului a relevat că, din mai multe motive, prezența în mass-media a Sauber Motorsport AG („Sauber”) cu sigla „Stake” nu constituie un comportament ilegal. Această decizie nu trebuie considerată un precedent.

„În Formula 1, echipa „Sauber” apare afișând logo-ul partenerului și sponsorului său „Stake”.

Sigla „Stake” este vizibilă pe mașini și costume de curse, pe site, pe rețelele de socializare și în diverse transmisiuni în direct de la televiziunea elvețiană RSI legate de echipa „Sauber”.

Din acest motiv, exista o suspiciune că „Sauber” făcea reclamă „Stake”, un furnizor de jocuri de cazinou online neautorizat în Elveția.

Această suspiciune a determinat Secretariatul CFCG să lanseze o anchetă penală administrativă la începutul anului 2023, pentru a stabili „dacă ceea ce a fost detectat a constituit publicitate ilegală în conformitate cu Legea Federală pentru Jocurile de Noroc”, explică Comisia.

Noțiunea de „reclamă”, în sensul cel mai general, include și sponsorizarea.

Oferta de jocuri online a „Stake” nu este autorizată în Elveția și, prin urmare, se află pe lista ofertelor de jocuri blocate a CFCG. Implementarea contractului de sponsorizare sau apariția „Sauber” prezentând numele și logo-ul „Stake” este, prin urmare, în general, considerată „reclamă”.

Atunci când a evaluat dacă aceasta constituie o infracțiune conform legii, CFCG a luat în considerare mai multe criterii pentru a stabili dacă publicitatea este legală sau nu.

În special, a menționat că „Sauber” operează la nivel internațional și că în Elveția nu au loc evenimente cu sigla „Stake”.

În plus, „Sauber” nu a întreprins nicio măsură de publicitate destinată în mod explicit unui public elvețian.

Site-ul web „Sauber” este internațional și nu este destinat în mod specific Elveției. În decizia de a nu mai continua, CFCG a mai ținut cont de faptul că oferta de jocuri „Stake” nu este accesibilă din Elveția, nici prin VPN (Virtual Private Network), nici în orice alt mod, și că operatorii rețelei online platforma au luat măsurile necesare pentru a împiedica jucătorii elvețieni să se înregistreze pe platformă.

Pe baza acestor constatări, CFCG a concluzionat că acțiunile „Sauber” nu constituie publicitate ilegală în sensul Legii privind jocurile de noroc și, prin urmare, a abandonat procedura.

Decizia este rezultatul unei investigații detaliate a cazului. CFCG va continua să examineze cu atenție orice caz suspectat de publicitate pentru jocuri de cazinou neautorizate.

Directorul echipei, Alunni Bravi, spunea că nu este îngrijorat de începerea anchetei și de riscul unei amenzi de 500.000 de franci: „Respectăm întotdeauna toate legile în vigoare, chiar și în Elveția. Am luat toate măsurile pentru a le respecta”.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JocuriCazinou.ro
© Copyright 2024 Jocuri Cazino
Powered by WordPress | Mercury Theme