„Înțeleg sentimentele jucătorilor care se întreabă dacă toți primesc același tratament. Sper că organismele de conducere ale sportului nostru vor învăța din acest caz și vor adopta o abordare mai bună în viitor. Trebuie să vedem schimbări, la nivel colectiv, asta este evident”, a declarat Djokovici (37 de ani), numărul 2 mondial, de 24 de ori câștigător de Grand Slam și medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris la începutul acestei luni.
„Alți jucători au avut cazuri similare fără același rezultat. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător își poate permite un avocat bun care să-l poată apăra mai bine”, a continuat sârbul, referindu-se la activitatea asociației jucătorilor (PTPA), a cărei fundație a contribuit la înființare în 2019.
„Trebuie să înțelegem cum să standardizăm totul, astfel încât fiecare jucător, indiferent de clasament sau profil, să poată fi tratat la fel”, a adăugat Djokovici.
Și spaniolul Carlos Alcaraz a avut un cuvânt de spus pe această temă: „Dacă îl lasă pe Jannik (Sinner) să joace în continuare, nu este degeaba. L-au exonerat, asta e tot ce știu, și asta e tot ce pot comenta. Este un moment dificil pentru el, asta e sigur. Evident, ce pot să spun, e greu să mă explic în engleză. Eu cred în sportul meu. Nu știu mai multe despre caz”.
Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a fost exonerat de două teste pozitive la clostébol în luna martie, o procedură făcută publică marți de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Mai mulți jucători au denunțat de atunci un sistem dublu, citând apărarea lui Sinner, acceptată de autoritățile antidoping (o cremă folosită de fizioterapeutul său), într-o procedură ținută secretă până atunci, în care italianul a evitat o lungă suspendare provizorie.
Source link