Promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 17 aprilie și publicată în Monitorul Oficial pe 18 aprilie, legea lui Alfred Simonis produce deja efecte.
Deși nu a intrat în vigoare (fapt care ar urma să se întâmple la 10 zile după publicarea în Monitor – adică pe 28 aprilie) și nu are norme, ONJN ține cont de conținutul acesteia.
Operatorii veniți azi la ONJN pentru a obține autorizarea sloturilor în următoarea ședință a Comitetului de Supraveghere au fost opriți la registratură de angajați care le cer un document suplimentar.
Fiecare operator, inclusiv cei din București, trebuie să aibă la dosarul de autorizare depus la Direcția Generală de Autorizare Jocuri de Noroc o hârtie semnată de primăria locală în care să fie consemnat numărul de locuitori.
Pentru a se putea încadra ca să prindă viitoarea ședință a Comitetului, dosarul trebuind depus cu câteva zile înainte, firmele de păcănele reclamă nu mai au timp suficient ca să scoată acest document.
În plus, anumite UAT-uri invocă faptul că legea Simonis nu este încă în vigoare, așa că nu pot motiva emiterea actului.
Comitetul de Supraveghere al ONJN va avea viitoarea ședință luni, 29 aprilie, astfel că, la momentul respectiv, legea va fi intrată în vigoare și va produce efecte.
Operatorii care nu posedă hârtia respectivă la dosar riscă să rămână fără păcănele autorizate, caz în care trebuie să le scoată din priză, dacă nu vor să riște pierderea licenței.
Instituția cu sediul în Calea Victoriei numărul 9 nu mai poate da „verde”, după 28 aprilie, pentru autorizarea aparatelor care funcționează în sate și în alte localitățile mici și mijlocii.
Legea promovată de pesedistul Alfred Simonis obligă scoaterea păcănelelor din toate barurile și agențiile care funcționează în localități cu o populație mai mică de 15.000 de locuitori.
Doar că ONJN nu are chef să se ocupe să afle cine are sau nu dreptul să primească autorizare mai departe, misiunea cu pricina fiindu-le pusă în brațe celor direct interesați, adică agenților economici.
Source link